Laden...Even geduld aub...

Categorie├źn


Onze nieuwsbrief


Michelin Pilot Road 3 en Power Pure, belangrijke nieuwe motorbanden 2011

woensdag 26 januari 2011

In januari 2011 brengt Michelin twee nieuwe motorbanden op de markt. Ze zijn allebei bedoeld voor weggebruik. De nieuwe Michelin Pilot Road 3 richt zich op motorrijders in het segment sport touring. De nieuwe versie van de Michelin Power Pure sportband is een aanvulling op het bestaande aanbod. De Michelin Pilot Road 3 band is een speerpunt in het sport touring gamma. Hij is ontwikkeld om onder alle gebruiksomstandigheden, en met name op natte of vochtige wegen, meer grip te kunnen bieden. Tegelijkertijd moet hij een langere levensduur in kilometers kunnen halen. Hierin komt de R&D strategie tot uitdrukking die Michelin over de hele linie hanteert: afzonderlijke prestatieverbeteringen van een band mogen nooit ten koste van andere prestaties gaan. Verschillende prestaties moeten gezamenlijk worden verbeterd. Om dat met deze band te kunnen realiseren, hebben de ingenieurs van het Michelin Technology Center unieke lamellen aangebracht in het loopvlak. Deze XST (X Sipe Technology) lamellen werken in twee stappen. Eerst breken de randen van de lamellen de waterfilm. Vervolgens voeren de brede groeven het water sneller en efficiënter af naar de buitenzijde van de band.

Naast deze gripkwaliteiten beschikken de Michelin Pilot Road 3 banden ook over een langere levensduur. Dat komt door twee innovaties: de allernieuwste Michelin 2CT dual compound techology, gecombineerd met de Michelin XST technology. Deze band is vanaf januari 2011 beschikbaar in negen afmetingen. Tussen februari en augustus worden er nog eens zeven afmetingen op de markt gebracht.

michelin_pure_power.jpg 

De Michelin Power Pure bandenlijn werd ontwikkeld voor sportieve motoren en wordt in 2011 uitgebreid met een nieuwe versie in twee afmetingen. Deze band biedt motoren een ongekende levendigheid. Hij zorgt voor een soepele handling en rijplezier. Deze uitzonderlijke prestaties zijn te danken aan de opbouw, de materialen en het loopvlak, die hun inspiratie vonden in de wedstrijdbanden. Met de nieuwste Michelin 2CT dual compound technology heeft de band een zeer homogeen slijtagepatroon en behoudt hij z'n dynamische eigenschappen tot aan het einde van zijn leven. Door een nieuwe versie van deze band in twee afmetingen (120/70 – 17 en 190-55 / 17) op de markt te brengen spitst Michelin haar aanbod nog beter toe op de klant en kan ze voor elke rijstijl een geschikte oplossing aanreiken. De nieuwe voorband, die te herkennen is aan de letter D, maakt het mogelijk om in bochten nog schuiner te gaan. De nieuwe achterband (190/55 – 17E) reageert bij de sportieve modellen of motoren met een hoog koppel perfect op scherp stuurgedrag in bochten. De Michelin Power Pure zal ook beschikbaar zijn in de nieuwe afmeting 200/50 – 17.

michelin_pure_power2.jpg